Over ons

In 1958 zijn Hein en Elie Vegter aan de Lonnekerbrugstraat 89 in Enschede begonnen met het bedrijf "Tricotagebedrijf H.J. Vegter". Een onderneming voor het fabriceren van verschillende soorten bovenkleding voor dames,heren en kinderen. Tricotagebedrijf H.J. Vegter had een eigen breiafdeling, met verschillende volautomatische rond- en vlakbreimachines. Tevens was er een confectieatelier en een groothandel waar de geproduceerde modeartikelen verkocht werden aan winkeliers en markhandelaren uit het hele land.

                             

In de beginjaren werden er o.a. damesjaponnen, zwemkleding en verschillende truien voor dames, heren en kinderen geproduceerd. Tevens werd het bekende schaatsmutsje uit de jaren 60 hier geproduceerd.

 

Korte tijd later werd er in het pand van 1000m2 een stukje afgetimmerd, daar werd begonnen met de verkoop van eigen gemaakte producten aan particulieren. Een bekend product dat hier bijvoorbeeld werd geproduceerd en verkocht waren de Nicky-verlours sweaters. Later werd het assortiment uitgebreid met de verkoop van jeans o.a. van het merk Wrangler. De spijkerbroek van Wrangler zit tegenwoordig nog steeds in het assortiment bij Vegter jeans.

 

Het kleine winkeltje is in de loop van de jaren uitgegroeid naar een winkel van 600m2. De winkel heeft vele soorten jeans, pantalons en tops van vooraanstaande merken. De strategie van de beginjaren "verkoop tegen de scherpste prijzen" wordt nog steeds gehanteerd. De grootste collectie jeans van Oost-nederland vindt u hier, van zeer basic tot de nieuwste wassingen en modellen. 

 

Tevens is ons confectieatelier nog steeds aanwezig. Wij kunnen daarom uw gekochte jeans direct even gratis op maat laten maken terwijl u wacht.